Van Berkum communicatie

Opdrachtgevers

Overheid:

Gemeentes Zwolle, Arnhem, Rotterdam, 's Hertogenbosch, Capelle a/d IJssel, provincie Noord-Brabant, Ministerie BZK

Communicatie- en tekstbureau's:

HDtt, Ravenstein & Zwart

Kennisinstellingen:

Hogeschool Saxion, Fontys Hogeschool,  Radboud Universiteit, Spectrum met Elan, Vilans

Zorginstellingen:

Deventer Ziekenhuis, Radboud Umc., Kalorama, Blindeninstituut Grave

Maatschappelijke organisaties:

ZonMw, NCZ
Na mijn studie Communicatiewetenschap ben ik gestart als tekstschrijver en communicatieadviseur bij grote gemeentes, gevolgd door een functie als HBO-docente op Saxion. Deze ervaringen combineer ik in mijn werk vanuit mijn bureau. Mijn specialisatie is interne communicatie. Werkgevers en opdrachtgevers staan rechts. Op verzoek stuur ik mijn CV.

In de afgelopen jaren heb ik me inhoudelijk verdiept in het onderwerp ouderen en technologie/digitale zorg/ehealth. Langzaam maar zeker komt er meer aandacht en daarmee ook meer werk op dat gebied.

Update opdrachten:

Een grote uitdaging vormt de groeiende groep ouderen met (beginnende) dementie. Technologie kan dan ondersteunen. Voor ZonMw - de programma's Memorabel en Active and Assisted Living (AAL) - schreef ik een uitgebreid artikel over de bestaande technologische mogelijkheden bij dementie thuis.   

Voor Netwerk Cliënt- en -Raad in de Zorg (www.NCZ.nl) schreef Van Berkum Communicatie een whitepaper over ehealthgebruik binnen de zorg. Inmiddels ben ik vanuit NCZ ook beschikbaar als trainer op dit terrein. 

Voor de blogsite www.zorgenvoormorgen.org en voor de Patiëntenfederatie schreef ik diverse blogs.

Het april-nummer van nieuwsbrief ANCIANO is verschenen, over ouderen en technologie. Wilt u deze maandelijkse nieuwsbrief per email ontvangen, stuur dan een mail naar info@vbcom.nl

Daarnaast heb ik zitting in de Focusgroep Digitalisering van seniorenorganisatie KBO-PCOB en namens NCZ was ik lid van de begeleidingsgroep 'Verkenning technologie in de verpleeghuiszorg'.